Cupping Therapie
In China bestaat de Cupping Therapie al meer dan 1000 jaren. Daar wordt het ook nog veel in ziekenhuizen toegepast om het herstel van de patiënten te bevorderen.
Voor de tweede wereldoorlog werd het veel gebruikt in de landen rond de middellandse zee. Eerst gebruikte men de hoorn van de buffel en heette het ook hoorntherapie. Het werd toen gebruikt om gif uit een wond te halen. Er werd een klein gaatje in de hoorn gemaakt en daar werd hard op gezogen. Na een tijdje werd de hoorn vervangen door bamboe, keramiek of glas.
De Cupping verdween uit Amerika en Europa vroeg in de 20e eeuw. Het is op de achtergrond geraakt en langzaam bijna vergeten. De reden is vooral dat de westerse geneeskunde sterk is gegroeid en voor bijna elke kwaal vond men een medicijn. Tegenwoordig komt de alternatieve geneeswijze weer meer in beeld.
Cupping Therapie is een heel mooie zachte techniek om afvalstoffen te verwijderen. Doordat het een vrij zachte techniek is, pas ik het veel toe op kinderen. Juist de jongvolwassen die hard groeien hebben vaak last van rugklachten, oververmoeidheid en hoofdpijnen. Door deze therapie toe te passen, merk je vrijwel direct verlichting. Ook bij fanatieke sporters die last krijgen van spieren en/of rugklachten door overbelasting.
Wat doet Cupping Therapie?
Het stimuleert de bloedvaten en de spieren worden dus ook beter gevoed. Het zorgt voor een betere doorbloeding in de gewrichten en de afvalstoffen van de stagnatie gaan eruit.
In de sportwereld wordt de Cupping Therapie steeds vaker ingezet bij sportblessures, of preventief ingezet. De Olympisch zwemmer Michael Phelps laat zich altijd voor de wedstrijd cuppen. Deze therapie kenmerkt zich door de verkleurde cirkels op de huid.